Kør selv ferie i Europa

Mange danskere vælger at køre i egen bil på ferie til destinationer i Europa. Det giver en frihed til at ændre planer undervejs, så man f.eks. kan holde ferie efter hvordan vejret arter sig. Hvis man har lejet en feriebolig, har man også mulighed for at udforske et større område i bil, end hvis man skal benytte de lokale offentlige transportmidler.

De mest populære feriemål for kør selv ferie er Tyskland, Frankrig, Østrig, Kroatien, Tjekkiet og Italien.

En del danske rejsebureauer tilbyder ferieboliger i Kroatien, bl.a. FBC som har fokuseret på bl.a. Istrien og Kvarnerbugten siden 1984.

Når man taler om ferie i egen bil til Italien, er det ofte campingferie på nogle af de norditalienske campingpladser ud mod Adriaterhavet man mener. Her valfarter danske turister mod de solsikre strande, hvor man kan leje et luksustelt indrettet som en lille lejlighed med køkken.

Hvis rejsemålet er Frankrig, er det Den Franske Riviera, som tiltrækker danske turister. Her er der rige muligheder for at finde en lækker feriebolig, hvor der ikke er langt til Middelhavets strande.

I Tyskland går danskere efter ferieboliger i Harzen eller ved Rhinen. Her er afstanden fra Danmark ikke så stor, og kan nås fra de fleste steder i Danmark på en dag.

Hvis du kører fra Jylland eller Fyn, kører du via den dansk-tyske grænse ved Padborg. Fra København og Sjælland er den korteste afstand til rejsemålene i Europa via Rødby Puttgarden færgen.